Καλλιτέχνες 2022


ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών είναι το αρχαιότερο ορχηστρικό μουσικό σύνολο στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα ως Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών και έκτοτε πέρασε από διάφορα στάδια, τόσο ως προς την ονομασία, όσο και ως προς τον τρόπο λειτουργίας της. Η πρώτη συναυλία της ως Κρατική Ορχήστρα Αθηνών δόθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 1943.

Από την ίδρυσή της έως σήμερα, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών προσφέρει στους Έλληνες την δυνατότητα επικοινωνίας με τα αριστουργήματα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, ενώ ταυτόχρονα είναι ο κορυφαίος εκφραστής της εγχώριας συνθετικής παραγωγής. Έχει σταθερή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα πραγματοποιώντας πάνω από πενήντα συναυλίες ετησίως. Εκτός από την Αθήνα, εμφανίζεται τακτικά σε πολλές πόλεις της Ελλάδος, καθώς και σε σημαντικές αίθουσες και φεστιβάλ του εξωτερικού. Σημαντικότατο είναι το εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί εντός Αθηνών καθώς και σε πολλές πόλεις της ελληνικής περιφέρειας.

Εξέχοντες αρχιμουσικοί, ανάμεσά τους οι Ρίχαρντ Στράους, Βάινγκαρτνερ, Κνάπερτσμπους, Βάλτερ, Μητρόπουλος, Γιόχουμ, Μαρκέβιτς, Μάαζελ, Κράους, Τεμιρκάνοφ, Πλασόν, Ασκενάζυ, Φεντοσέγιεφ και κορυφαίοι σολίστ, όπως ενδεικτικά οι Ρούμπινσταϊν, Κεμπφ, Κορτώ, Κράισλερ, Τιμπώ, Καζάλς, Ρέπιν, Κρέμερ, Ροστροπόβιτς, Μπρέντελ, Μπάρενμποϊμ, Άργκεριχ, Λεόνσκαγια και Καβάκος έχουν συμπράξει με την Ορχήστρα κατά την πολύχρονη ιστορία της.

Διευθυντές της Ορχήστρας έχουν διατελέσει κατά το παρελθόν οι Φιλοκτήτης Οικονομίδης, Θεόδωρος Βαβαγιάννης, Ανδρέας Παρίδης, Μάνος Χατζιδάκις, Γιάννης Ιωαννίδης, Αλέξανδρος Συμεωνίδης, Άρης Γαρουφαλής, Βύρων Φιδετζής, Βασίλης Χριστόπουλος και Στέφανος Τσιαλής. Από τον Οκτώβριο του 2020, Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών είναι ο Λουκάς Καρυτινός.

ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΙΑΣΑΣ, αρχιμουσικός

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Μελέτησε βιολί με τον Τάτση Αποστολίδη στο Ωδείο Αθηνών, απ’ όπου το 1989, πήρε το Δίπλωμα Σολίστ. Συνέχισε τις σπουδές του στη Royal Academy of Music του Λονδίνου με τον Howard Davis. Αποφοίτησε το 1990, παίρνοντας το δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών, κι ακολούθως φοίτησε στο Royal College of Music του Λονδίνου στην τάξη του Grigori Zhislin, απ’ όπου αποφοίτησε παίρνοντας το μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σολίστ ARCM, το 1992. Για τις σπουδές αυτές, τού χορηγήθηκε υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση. Την περίοδο αυτή παρακολούθησε μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας στο Royal College of Music, με καθηγητή τον J.Forster, καθώς επίσης και με τον Bernard Keefe.

Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές διεύθυνσης ορχήστρας στο Trinity College of Music, με τον Peter Stark, αποφοιτώντας το 1999 με το μεταπτυχιακό δίπλωμά διεύθυνσης ορχήστρας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας με τον Sergiu Celibidache, τον Jorma Panula και τον B. Keefe.

Από το 2012 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του διεθνούς φεστιβάλ μουσικής “Συμφωνία” Πειραιά και νήσων Αργοσαρωνικού, και από το 2016 είναι επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ ¨ΜουσιΚώς¨ που γίνεται κάθε χρόνο στα Δωδεκάνησα με επίκεντρο την Κω.

Από το 2018, είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος της Ορχήστρας Καμεράτα Τζούνιορ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και από το 2022, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ μουσικής Χάλκης ¨Δημήτρης Κρεμαστινός¨.

Έχει διευθύνει: τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Συμφωνική Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Κρατική Ορχήστρα Κύπρου, τις Κρατικές Ορχήστρες της Κωνσταντινούπολης, της Αττάλειας, της Σμύρνης και της Προύσας, την Συμφωνική Ορχήστρα του Eskisehir, την Thüringen Sinfoniker, την ορχήστρα Musica Vitae του Vaxjo

της Σουηδίας, την Εσθονική Klaasparlimang Sinfonietta, την Astana Symphony Orchestra του Καζακστάν, την Ορχήστρα δωματίου της Κοπεγχάγης, την Ορχήστρα δωματίου της Αλικαρνασσού, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης κ.ά. έχοντας έτσι ως μαέστρος στο ενεργητικό του μέχρι τώρα, περισσότερες από 300 συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Web site: www.nikoshaliassas.com


OZGECAN GUNOZ, βιολί

Η Ozgecan Gunoz γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1986. Ξεκίνησε να μελετά βιολί στην ηλικία των 9 ετών, με τους Cengiz Ozkok και Reyyan Yucelen Basaran στο Πανεπιστήμιο Hacettepe. To 2000 της απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο της περιοχής του Αιγαίου στο διαγωνισμό βιολιού Lions, καθώς και το Ειδικό Βραβείο της επιτροπής στην Τουρκία. Το 2004, κέρδισε το Τρίτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό εγχόρδων της Yamaha. Συμμετείχε πολλές φορές στη Διεθνή Ορχήστρα Νέων της Βρέμης και στην Ορχήστρα Νέων Anadolou, ενώ παράλληλα παρακολούθησε masterclasses των Walentyny JAKUBOWSKİEJ, Igor OISTRAKH, Gerhard SCHULZ, Jerrold RUBENSTEIN, Joshua EPSTEIN, Günter PICHLER, Rohan GREGORY, Elise KUDER, Troy STUART, Kate VINCENT και Miranda DALE. Συνέχισε τις σπουδές της στο βιολί με τον Kartal Akinci, και το 2005 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Dokuz Eylul. Την ίδια χρονιά με υποτροφία παρακολούθησε το Apple Hill Chamber Music masterclass στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2006 και για ένα χρόνο μελέτησε με τον David Salness στο Πανεπιστήμιο του Meryland. Με την επιστροφή της στην Τουρκία ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της με τον Venyamin Warshavsky στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης το 2010.

Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου και συναυλίες που έχει συμμετάσχει ως σολίστ με ορχήστρες όπως η Προεδρική Συμφωνική Ορχήστρα, η Κρατική Ορχήστρα της Κωνσταντινούπολης, η Κρατική Ορχήστρα της Σμύρνης, η Κρατική Ορχήστρα του Σούμεν/ Βουλγαρία, η Κρατική Ορχήστρα της Αττάλειας, η Κρατική Ορχήστρα της Τσουκούροβα, η Κρατική Ορχήστρα της Επαρχείας της Μπούρσα, την Istanbul Chamber Orchestra, τη Δημοτική Συμφωνική Ορχήστρα του Εσκί Σεχίρ, την Milli Reasurans Chamber Orchestra, την Karsiyaka Chamber Orchestra, την Orchestra Academic Baskent, την Mersin University Academic Chamber Orchestra, την Orkestra’Sion, την Dokuz Eylul University Symphony Orchestra, την Ankara Youth Orchestra και την Bodrum Chamber Orchestra.


METALLON

Το Metallon – Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών δημιουργήθηκε το 2000 και στην πλήρη του σύνθεση αποτελείται από δώδεκα κορυφαίους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Παράλληλα, με γνώμονα την επιθυμία και ανάγκη σύστασης μιας πιο ευέλικτης μορφής, συστήθηκε και το Metallon Quintet, που αριθμεί έξι μουσικούς.

Η δραστηριότητα του Metallon περιλαμβάνει συναυλίες με έργα της εποχής του μπαρόκ, κλασσικής μουσικής, τζαζ αλλά και σύγχρονες συνθέσεις. Σημαντικό μέρος της δράσης του αποτελούν εκπαιδευτικά προγράμματα που ως στόχο έχουν να φέρουν τους νέους σε επαφή με τη μουσική. Ενδεικτικά αναφέρονται τα Κυριακάτικα Πρωινά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συναυλίες σε νησιά της άγονης γραμμής στο πλαίσιο του προγράμματος «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», συναυλίες και σεμινάρια εντός και εκτός Αθηνών στο πρόγραμμα «Δικαίωμα στη Μουσική». Ξεχωριστή θέση στην εκπαιδευτική του αποστολή έχει ο κύκλος σεμιναρίων χάλκινων πνευστών που διοργανώνουν τα μέλη του τα τελευταία τρία έτη (2012-2015) κατά τον οποίο παρέχονται δωρεάν σεμινάρια και μαθήματα σε μουσικούς κάθε ηλικίας και επιπέδου.

Το Σύνολο έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στο Ινστιτούτο Γκαίτε, στο Μουσείο Μπενάκη, στην Aula της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Αίθουσα Συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», στην Αίθουσα του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, στο gazArte, σε διάφορους χώρους συναυλιών σε όλη την Αττικής και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας όπως Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Πάτρα, Βόλος, Ιωάννινα, Κόρινθος, Λευκάδα, Καβάλα, Αγρίνιο, Κυπαρισσία, Φάρσαλα κ.α. Τον Ιούνιο 2014 το Metallon Quintet εκπροσώπησε την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην Τελετή Λήξης της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με το Σύνολο έχουν συνεργαστεί Έλληνες και ξένοι μαέστροι και σολίστ όπως οι Βύρων Φιδετζής, Νίκος Τσούχλος, Κάρολος Τρικολίδης, Γιώργος Πέτρου, Ανδρέας Πυλαρινός, Ανδρέας Τσελίκας, Ιάκωβος Κονιτόπουλος, Παναγιώτης Βλάχος, Ηλίας Ηλιάδης, ο τρομπετίστας των Canadian Brass Fred Mills, ο τουμπίστας Roger Bobo κ.ά. Το καλοκαίρι του 2010 το METALLON ηχογράφησε το πρώτο του CD με έργα διακεκριμένων Ελλήνων Συνθετών.

DUO AURA

Η πιανίστα Αγάπη Τριανταφυλλίδη και η τσελίστα Nil Kocamangil είναι δυο εξαιρετικές νέες μουσικοί γεννημένες στην Ελλάδα το 1988 και την Τουρκία το 1989 αντίστοιχα. Από πολύ νεαρή ηλικία έχουν κερδίσει διεθνή βραβεία και έχουν συνεργαστεί σαν σολίστ με κορυφαίες συμφωνικές ορχήστρες. Έκτοτε λαμβάνουν ενθουσιώδεις κριτικές για τις συναυλίες που δίνουν σε διακεκριμένες αίθουσες μεγάλων πολιτιστικών κέντρων σε όλο τον κόσμο.

Η Αγάπη Τριανταφυλλίδη, υπό τις οδηγίες του καθηγητή Pavel Gililov στο Hochschule für Musik und Tanz Köln (Κολωνία) και η Nil Kocamangil υπό τις οδηγίες του καθηγητή Claus Kanngiesser στο ίδιο Πανεπιστήμιο, και του καθηγητή Marc Coppey στο CNSM στο Παρίσι, βελτίωσαν σημαντικά τη δεξιοτεχνία τους δίνοντας εξαιρετικές ερμηνείες, γεγονός που τις ενέπνευσε να συνεργαστούν ως ντουέτο δημιουργώντας έναν ιδιαίτερα καλοκουρδισμένο ήχο.

Η συνεργασία τους ξεκίνησε το 2012 με σκοπό να προωθήσουν αλλά και να εξελιχθούν στη μουσική δωματίου, ερμηνεύοντας έργα μεγάλων συνθετών. Οι πρώτες τους εμφανίσεις μαζί το 2012 και το 2013 αγκαλιάστηκαν από το κοινό και στέφθηκαν με επιτυχία.

Το Duo Aura συνεχίζει δυναμικά με περιοδείες σε πόλεις της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Το 2014-2015 το ντουέτο κλήθηκε από το «Kultursekretariat NRW in Gütersloh» να δώσει μια σειρά συναυλιών σε όλη τη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία (NRW), Γερμανία.


ΑΓΑΠΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, πιάνο

Γεννήθηκε το 1988 στην Πρέβεζα. Γαλουχήθηκε στους κόλπους ενός αμιγώς μουσικού και εικαστικού οικογενειακού περιβάλλοντος και έλαβε τα πρώτα μαθήματα πιάνου στην ηλικία των τεσσάρων ετών.

Η πρώτη επίσημη εμφάνισή της στο κοινό της Αθήνας, σε Πανελλήνιο διαγωνισμό, της χάρισε την κατάκτηση του πρώτου εκτός συναγωνισμού βραβείου μαζί με αναφορές εντυπωσιακών δημοσιευμάτων με την χαρακτηριστική έκφραση “τα μαγικά δάχτυλα μιας εννιάχρονης” τις οποίες στη συνέχεια δικαιώνει μια δυναμική και σταθερά ανοδική πορεία.

Οι σπουδές της στο Ωδείο Πρωτοπορία της Αθήνας με καθηγήτρια την πιανίστα Άλλα Χαλάψη την οδήγησαν στις κατακτήσεις των υποτροφιών Vladimir Krainev και Vladimir Spivakov, αφετηρίες μιας έντονης καλλιτεχνικής περιόδου. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις της στο Κρεμλίνο ως σολίστ, στην Εθνική Λυρική σκηνή Αθήνας σε σύμπραξη με τη συμφωνική μπάντα του κολεγίου πνευστών της Μόσχας υπό τον Rem Gekht και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ υπό τον μαέστρο Ανδρέα Πυλαρινό, στην ηλικία των δεκατεσσάρων ετών, καθιέρωσαν το όνομά της στους επίσημους μουσικούς κύκλους Αθηνών – Μόσχας και το ταλέντο της επαινείται από τον μεγάλο πιανίστα Vladimir Krainev με γραπτή αναφορά στις σπάνιες ερμηνευτικές της ικανότητες και το στέρεο εκπαιδευτικό της υπόβαθρο.

Έλαβε το ελληνικό δίπλωμα πιάνου με την υψηλότερη διάκριση του Υπουργείου Πολιτισμού και την κρατική υποτροφία του Ι.Κ.Υ. εισιτήριο για τη συνέχιση των σπουδών Diplom – Piano Performance στην Hochschule für Musik und Tanz της Κολωνίας με τον Prof. Pavel Gililov .

Στο πλευρό του καταξιωμένου πιανίστα σμιλεύτηκαν στην ψυχοσύνθεσή της τα χαρακτηριστικά μιας υψηλής αισθητικής ερμηνειών που αποπνέει το άρωμα της πνευματικής σχέσης ερμηνευτή – δημιουργού. Στο παίξιμό της αναδεικνύεται η ποιότητα μεγάλων πιανιστικών σχολών που καθιστά τις απανταχού εμφανίσεις της κυριολεκτικά κοσμήματα.

Διακρίθηκε με 2ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου J.N.Hummel της Σλοβακίας, 3ο Βραβείο στον Διαγωνισμού Πιάνου Karlrobert-Kreiten της Κολωνίας, 3ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό “Chopin” του Ανόβερου, 1ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό του Φεστιβάλ κλασσικής μουσικής Ρόδου, Grand Prix στο Διεθνή Διαγωνισμό του Φεστιβάλ κλασσικής μουσικής Μυτιλήνης, 3ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Άνδρου και 3ο Βραβείο/Laureate στον Διεθνή Διαγωνισμό «Chopin» της Μόσχας.

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν οι συμπράξεις της με τις ορχήστρες: Φιλαρμονική της Σλοβακίας, Orchester´91 του Αμβούργου, Δήμου San Martin και Πανεπιστημίου San Juan Αργεντινής, Südwestfalen Γερμανίας και Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τους: Mariano Chiacchiarini, Rastislav Stur, Daniel Kirchmann, Χάρη Ηλιάδη και Νίκου Χριστοδούλου, οι εμφανίσεις της στην Kölner Philharmonie, στο Konzerthaus Detmold, στο Beethovenhalle Bonn, στο Bundesverwaltungsgericht Leipzig, Κρεμλίνο, στο Auditorio Victoria του San Juan, στο Teatro Poliziano Montepulciano, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, οι συμμετοχές της στα φεστιβάλ Λουκέρνης, Άμστερνταμ, Beethovenfest, στο International Mendelssohn Academy, στο Eppan Piano Academy και στο Montepulciano Academy.

Ανταποκρινόμενη σε προτάσεις ειδικού ενδιαφέροντος έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με τους καλλιτέχνες Renato Ripo, τσέλο, Koryun Asatryan, σαξόφωνο, Nil Kocamangil, τσέλο, Βασίλειο Μάνη, βαρύτονο, Fedor Rοudin, βιολί και Timothy Braun, βιολί.

Η Αγάπη Τριανταφυλλίδη είναι μέλος της οργάνωσης Yehudi Menuhin – Live Music Now μέσω της οποίας πραγματοποιεί συναυλίες φιλανθρωπικού χαρακτήρα ενώ ανάλογες υπηρεσίες έχει προσφέρει στο κέντρο στήριξης οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Κατά την καλλιτεχνική της διαδρομή έχει δεχθεί τα φώτα μεγάλων προσωπικοτήτων της πιανιστικής τέχνης όπως Dmitri Bashkirov, Daejin Kim, Igor Lazko, Vassily Lobanov, Ivo Pogorelich, Vladimir Ovchinnikov, Alexander Lonquich και Alan Weiss.

Έχει ηχογραφήσει για το WDR και την ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση.

Είναι ιδρύτρια του EROS Ensemble και του Duo AURA ενώ παράλληλα συνεχίζει σπουδές Master of Music στην τάξη του Prof. Jacob Leuschner με την υποτροφία του κοινωφελούς ιδρύματος Ωνάση.


NIL KOCAMANGIL, βιολοντσέλο

Η Nil Kocamangil, μια από τις κορυφαίες τσελίστριες της γενιάς της, έχει πείσει το κοινό αλλά και τον Τύπο με το δυνατό, έντονο και βιρτουόζο παίξιμό της, τόσο ως σολίστ όσο και ως μουσικός δωματίου. Με τη σπάνια δημιουργικότητα και δεξιοτεχνία της η Kocamangil χτίζει έναν διαρκή δεσμό με το κοινό της.

Ξεκίνησε βιολοντσέλο στην ηλικία των 9 ετών και έκτοτε συνέχισε τις σπουδές της στις τάξεις βιολοντσέλου των Dilbag Tokay (MSGSU Istanbul), Claus Kanngiesser (Hfmt Köln), Marc Coppey (CNSM de Paris), Gautier Capuçon (FLV Paris) και Peter Bruns (Hmt Leipzig). Πήρε επίσης το μεταπτυχιακό της στη μουσική δωματίου με το τρίο πιάνου και το κουαρτέτο εγχόρδων της υπό την επίβλεψη των Itamar Golan (CNSM de Paris) και Miguel Da Silva (CRR de Paris).

Έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία σε πολλούς διεθνείς και εθνικούς διαγωνισμούς, όπως το 3ο βραβείο και το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο «Antonio Janigro International Cello Competition» στην Κροατία. Πρώτο βραβείο και Ειδικό Βραβείο Γερμανικής Φιλίας στον «Διεθνή Αυστριακό και Γερμανικό Μουσικό Διαγωνισμό». Τρίτο βραβείο στο «Liezen International Cello Competition» στην Αυστρία. Πρώτο βραβείο και το Ειδικό Βραβείο της κριτικής επιτροπής στον «Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Μουσικών» στην Ιταλία και πολλά άλλα.

Μετά το ντεμπούτο της με την ορχήστρα σε ηλικία 15 ετών, η Kocamangil έχει εμφανιστεί με πολλές διακεκριμένες ορχήστρες του κόσμου. Περιόδευσε για το New Masters on Tour στην Ολλανδία, δίνοντας ρεσιτάλ σε μεγάλες αίθουσες, συμπεριλαμβανομένης και της Royal Concertgebouw.

Έχει ηχογραφήσει τον Κύκνο του Camille Saint-Saëns ως σολίστ με τη Φιλαρμονική του Mannheim υπό τη διεύθυνση του Boian Videnoff.

Έχει εμφανιστεί σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών σε όλο τον κόσμο όπως το L'Auditorium de la Fondation Louis Vuitton, το Théâtre du Châtelet, το Gewanhaus Leipzig, το Theatre Odeon Zwolle, το Tonhalle Düsseldorf, και σε μερικά από τα κορυφαία φεστιβάλ του κόσμου όπως Verbier Festival, Norwegian Youth Chamber Music Festival, Istanbul Music Festival, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, το Amsterdam Chamber Music Festival, το Dvorak Festival Nelahozeves, το D-Marin Turgutreis International Music Festival και πολλά άλλα. Χάρη στην άψογη μουσικότητα, τη στιλιστική ποικιλομορφία και την τεχνική της καθώς και τις εμφανίσεις της με καταξιωμένους μουσικούς όπως ο David Grimal, η Isabelle van Keulen, το Calidore String Quartet, η Nina Tichman, είναι σήμερα μια από τις πιο καταξιωμένες και προβεβλημένες προσωπικότητες της κλασικής μουσικής.

Στις φημισμένες ακαδημίες και εργαστήρια, είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διακεκριμένους τσελίστες όπως οι Gary Hoffman, Jens Peter Maintz, Frans Helmerson και Yo-Yo Ma. Επιπλέον, ως παθιασμένη μουσικός δωματίου, δούλεψε με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι Gabor Takács-Nagy, Pavel Gililov, Vladimir Mendelssohn και μέλη του Ebene Quartet, μεταξύ άλλων.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, ήταν υπότροφος πολλών ιδρυμάτων όπως το Tekfen Foundation, το Turkish Education Foundation (TEV), το Dr. Nejat Eczacıbası Foundation, το German Academic Exchange Service (DAAD), το Borusan Kocabıyık Foundation, το Sinfonima Foundation/Mannheim (όργανο), Yehudi Menuhin Live Music Now, ProQuartet, Association des Jeunes Talents, Werner Richard - Dr. Carl Dörken Foundation, Villa Musica Rheinland-Pfalz/Γερμανία, αλλά και ιδιωτικών χορηγών.

Η Kocamangil αυτή τη στιγμή διδάσκει βιολοντσέλο στο Hochschule für Musik und Theatre «Felix Mendelssohn Bartholdy» στη Λειψία της Γερμανίας. Επιπλέον, είναι η σόλο τσελίστα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Tekfen και παίζει ένα βιολοντσέλο φτιαγμένο τον 19ο αιώνα που της παρασχέθηκε από έναν γενναιόδωρο χορηγό.


ΓΙΑΝΝΟΣ ΜΑΡΓΑΖΙΩΤΗΣ, βιολί

Σπούδασε βιολί με τους Μιχάλη Σέμση, Victor Liberman, Valentin Zhukh και Lex Korf de Gidts. Είναι απόφοιτος της Μουσικής Ακαδημίας Ουτρέχτης και της Βασιλικής Ακαδημίας Χάγης. Έχει συμπράξει ως σολίστ με: Βασιλική Ορχήστρα Δανίας, Φιλαρμονική Ορχήστρα Ντέτζον (Ν. Κορέα), ορχήστρα δωματίου Musica Vitae (Σουηδία), Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Ορχήστρα Δωματίου Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κ.ά. Εμφανίζεται τακτικά σε φεστιβάλ μουσικής δωματίου σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική, συνεργαζόμενος με τους Vladimir Mendellsohn, Michaela Martin, Hariolf Schlichtig, Mark Ýlönen, Franz Helmerson, Vladimir Vlatkovic, Michel Lethiec, Δημήτρη Σγούρο, Κώστα Κοτσιώλη, Γιάννη Βακαρέλη. Διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο του Κολλεγίου Αθηνών. Είναι ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής από το 2005 του Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων. Στην Ορχήστρα της ΕΛΣ ειναι μέλος ως α’ κορυφαίος από το 1994. Παίζει με βιολί του Frédéric Chaudière.


ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, πιάνο

Ως παραγωγός μουσικών εκπομπών δημιούργησε από το 2002 μέχρι σήμερα την μουσικολογική εκπομπή της ΕΡΑ3 και της ΕΤ1 (2005-9) "Αναζητώντας την κυρία με τη Στρυχνίνη" και στην ΕΤ2 το «ΟΜΜΑ στις Τέχνες» (2017-18) και πρόσφατα παρουσίασε το «Σταθμός Μέγαρον» της ΕΤ2 (2018-19), ξεπερνώντας συνολικά τις 100 τηλεοπτικές και 600 ραδιοφωνικές εκπομπές.

Την περίοδο 2014-15 διετέλεσε Διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και εν συνεχεία την περίοδο 2016-2018 ανέλαβε εκ νέου στην ΕΡΤ θέση Ειδικού Συμβούλου Προγράμματος επί Πολιτιστικών Θεμάτων της ΕΡΤ και Ειδικός Σύμβουλος για το Τρίτο Πρόγραμμα και τα Μουσικά Σύνολα.

Έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα ώς πιανίστας και συνθέτης στα σημαντικότερα μουσικά κέντρα του κόσμου, όπως CarnegieHall, Avery Fischer Hall, Symphony Space Auditorium (Νέα Υόρκη), BerlinPhilharmonie(Γερμ.), BarbicanHall, Queen Elizabeth Hall, WigmoreHall, Kensington Palace, St. James Palace (Λονδίνο), στις αίθουσες Codaira Hall, Casals Hall και Κioi Hall (Τόκυο), Rudolfinum Dvorak Hall (Πράγα), στο BernKulturkazino, Hans HuberSaal Basel, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης κ.α .καθώς και πληθώρα συναυλιακών χώρων σε επαρχιακές πόλεις του εξωτερικού και της Ελλάδας . Επίσης σε πολλές άλλες πόλεις και φεστιβάλ ανά τον κόσμο όπως Hamptons, Chicago-4 Unicef50thanniversaryconcert με τους Harry Belafonte και Νάνα Μούσχουρη, Μιλάνο, Μπολόνια, Πάρμα, Βιέννη, Βρεττάνη, Λουκέρνη, Βέρνη, Πράγα, Μπρνό, Οστράβα και πλήθος άλλων καθώς και σε πολλές ελληνικές πόλεις και νησιά όπως Πάτρα, Βόλος, Σπάρτη, Καλαμάτα, Λευκάδα, Κοζάνη, Έδεσσα, Κρήτη, Καβάλα, Άνδρο, Τήνο, Λήμνο,στα Φεστιβάλ Αθηνών (Ηρώδειο) ,Μάνης, Σαντορίνης, Ηρακλείου Κρήτης, «Θέσπις» Διονύσου, σε πολλά πνευματικά κέντρα Δήμων ανά την Ελλάδα κ.α.

Έχει συμπράξει ως σολίστ και ως συνθέτης με σημαντικές ορχήστρες όπως η Philharmonia του Λονδίνου, η Οxford Philomusica, η Orchestre Symphonique du Capitοle de Toulouse, Buffalo Philharmonic, η Malaga Symphony Orchestra, η Συμφωνική του Μονάχου, η Φιλαρμονική της Οδησσού, την N.H.K. της Ιαπωνικής Ραδιοτηλεόρασης, η Orchestra Sinfonica del Emiglia Romagna “Arturo Toscanini”, την Orchestre Symphonique de Neuchatel, η Czech Radio Symphony, την Odessa Chamber Orchestra, Opawa Chamber Orchestra, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης την Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ., την Ορχήστρα Δωματίου Πατρών, την Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου, την Ορχήστρα των Χρωμάτων και επιπλέον ως μαέστρος με τους New England Symphonic Ensemble Ν.Υ., την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ, την Ορχήστρα Καμεράτα των Φίλων της Μουσικής, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ Κρατική Ορχήστρα Κωσταντινούπολης, Σμύρνης Μπούρσας, Αττάλειας κ.α.

Ο Χρίστος Παπαγεωργίου έχει τιμηθεί με βραβεία μεταξύ των οποίων το 1999 το 1ο βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού σύνθεσης “2 Agosto” στην Bolognia της Ιταλίας, στο Piano Duo στους διαγωνισμούς Reding-Piette 1995, FranzSchubert1994, Tokyo Competition 1994 καθώς και από την "Ένωση Ελλήνων Κριτικών, Θεάτρου και Μουσικής" για το 1998 και βραβείο για την πολιτιστική παρουσία του Τρίτου Προγράμματος από την «Εταιρία για το κτήριο της Όπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης ‘Μαρία Κάλλας’»κ.α.

Το 2013 ανακηρύχθηκε “ArtistinResidence” του βραβευμένου θερινού Φεστιβάλ Αιγαίου στη Σύρο, έπαιξε και διηύθυνε Μότσαρτ στο Avery Fisher Hall της Νέας Υόρκης και την ίδια χρονιά η Φιλαρμονική της Οδησσού, η ΚΟΑ (στην 70η επέτειό της) καθώς και η Φιλαρμονική του Μπάφαλλο (Buffalo NY) περιέλαβαν στο πρόγραμμά τους τη σύνθεσή του «Πυρρίχιος». Η τελευταία απέσπασε την ίδια χρονιά ειδική μνεία από την ASCAP για την παρουσίασή του.

Τον Απρίλιο του 2015 και για πρώτη φορά 85 χρόνια μετά τον Δημήτρη Μητρόπουλο έπαιξε και διηύθυνε με ελληνική ορχήστρα το 3ο κοντσέρτο για πιάνο του Προκόφιεφ, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά από τη ΝΕΡΙΤplus.

Έχει συνεργαστεί με πληθώρα σημαντικών Ελλήνων μαέστρων, Μ. Λογιάδη, Μ. Μιχαηλίδη, Α.Συμεωνίδη, Β.Φιδετζή, B. Χριστόπουλο κ.α. και συμπράξει με εξέχοντες ξένους μαέστρους όπως οι M.Plasson, P. Entremont, H. Earle, P. Calderon, D. Callegari, M. Belli, M.Kramer κ.α. Μουσική του παρουσιάζεται από διακεκριμένους καλλιτέχνες όπως ο κιθαρίστας Oscar Gighlia, οι New York Philharmonic Chamber Soloists, ο Stanley Drucker (1oκλαρινέτο της N.Y.Phil.), η Elmira Darvarova (εξάρχουσα της ορχήστρας της MetΝ.Υ.) η Μαρία Φαραντούρη, ο σαξοφωνίστας Θεόδωρος Κερκέζος κ.α.

Έχει ηχογραφήσει ως σολίστ και συνθέτης, για διεθνή τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια όπως το BBC, το Berlin Radio 3, το SwissRadio, το RAI, το ARD, το 3ο Πρόγραμμα της Ε.Ρ.Α..κ.α.καθώς και μουσική του υπάρχει σε δισκογραφία.

Είναι κάτοχος τίτλων σπουδών και διεθνών διακρίσεων στους τομείς : σύνθεση, πιάνο, διεύθυνση ορχήστρας, μουσικολογία, διδασκαλία, από Ιδρύματα όπως το Ωδείον Αθηνών, Royal Αcademy of Music (Leverhume Fellow 1994, Winnifred Christie Award 1992), London University (Masterin Music and Related Studies), Thames Valley University, το Ίδρυμα Ωνάση κ.α.

Ο Χρίστος Παπαγεωργίου, έχει διδάξει επί μια δεκαετία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, υπήρξε ισάριθμα έτη Καθηγητής Μουσικής στην Κρατική Σχολή Χορού και πραγματοποιεί πλήθως σεμιναρίων και συναυλιών-διαλέξεων όπως στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πάντειο κα.

Έχει τελέσει μέλος κριτικών επιτροπών διαγωνισμών όπως Eurovision Young Artists 2014, New Soloists Volos Competition 2006, “Franz Schubert” 1996 Piano Duo Competition, Διεθνής Διαγωνισμός πιάνου «Μαρία Χαιρογιώργου Σιγάρα", Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου του Thessaloniki Piano Festival 2017 κ.α. Είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Ωδείου Κηφισιάς από το 2015.


ΣΕΒΑΣΤΗ ΧΑΤΖΗΣΤΡΑΤΗ

Η Σεβαστή Χατζηστρατή γεννήθηκε στη Ρόδο. Σε ηλικία 14 ετών με την καθοδήγηση του καθηγητή της Ακαδημίας της Λωζάνης, Αχιλλέα Κολάση, μετέβη με υποτροφία του Δήμου Ροδίων για τη συνέχιση των σπουδών της στην Ελβετία.

Το 1993 το Diplôme de Virtuosité (Δίπλωμα Δεξιοτεχνίας) με Άριστα παμψηφεί, Αριστείο και διάκριση από την École Supérieure de Musique de Lausanne, Institut de Ribaupierre. Τον Ιανουάριο του 1995 πήρε το Δίπλωμα Σολίστ από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών με Άριστα παμψηφεί, Α’ Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης με καθηγητές την Μ. Μαυρίκου και τον Δ. Τουφεξή. Το 1996 με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών και του ιδρύματος Διακομιχάλη συνέχισε τις σπουδές της στην École Normale de Musique de Paris / Alfred Cortot, απ´ όπου απέκτησε μετά από διαγωνισμό το 1997 το Diplôme Supérieur de Musique de Chambre (Ανώτατο Δίπλωμα Μουσικής Δωματίου) με τον D. Erlih και το 1998 το Diplôme Supérieur d’ Enseignement de Piano (Ανώτατο Δίπλωμα Διδασκαλίας του Πιάνου) με Άριστα παμψηφεί με την G. Mounier.

Η Σεβαστή Χατζηστρατή έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από διακεκριμένους σολίστ και σεμινάρια Παιδαγωγικής του Πιάνου. Κατά την παραμονή της στο Παρίσι Μέντοράς της υπήρξε ο Έλληνας πιανίστας Γ. Βακαρέλης.

Έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ και συναυλίες σε Ρόδο, Κω, Κάσο, Κάρπαθο, Λέρο, Πάτμο, Τήλο, Τέλενδο, Νίσυρο, Νάξο, Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής), Κύπρο, Τουρκία, Γαλλία, Ελβετία και στο Φεστιβάλ Ρόδου “Ημέρες Μουσικής”, στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής, στο Φεστιβάλ Σύμης, Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, Freiburg (Γερμανία), και Φλωρεντίας (Ιταλία).

Έχει συμπράξει με την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Προύσας και επίσης έχει ηχογραφήσει για την ΕΡΤ. Αποτελεί Ιδρυτικό Μέλος του Φεστιβάλ Σύμης και ο Δήμος Σύμης της έχει απονείμει Τίτλο Τιμής για την Προσφορά της στη Μουσική.

Από το 2007 έως το 2011 υπήρξε μέλος του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δωδεκανήσου.

Έχει εργαστεί στην École de Musique de Cossonay, στην École de Musique de Lausanne ”Institut de Ribaupierre”, στο Δημοτικό Ωδείο Σύμης, στο Μελάνθειο Ωδείο, στο Ωδείο Κορέλλι, στο Ελληνικό Ωδείο, στη Μουσική Σχολή Τέχνης Δωδεκανήσου και στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου.

Από το 1998 εργάζεται μόνιμα στο Ωδείο του Δ.Ο.Π.Α.Ρόδου ως καθηγήτρια πιάνου και από το 2021 είναι η καλλιτεχνική διευθύντρια του ίδιου Ωδείου.



ΜΥΡΣΙΝΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ, υψίφωνος

Γεννημένη στη Λάρισα, η Μυρσίνη Μαργαρίτη, σπούδασε τραγούδι, βιολί και μουσικολογία στην Αθήνα και στο Μοτσαρτέουμ (Σάλτσμπουργκ), με υποτροφίες των Ιδρυμάτων Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και Jürgen Ponto. Έχει υπάρξει μόνιμη σολίστ στην Όπερα του Χάλλε (Γερμανία), ενώ έχει εμφανιστεί στο Θέατρο του Σάλτσμπουργκ, σε Όπερες της Γερμανίας (Ντάρμσταντ, Έρφουρτ, Κόμπουργκ, Γκότα), στην Όπερα του Βίντερτουρ (Ελβετία), στο Bozar - Palais des beaux arts (Βρυξέλλες), στην Ε.Λ.Σ., στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών κ.α., καθώς επίσης στα φεστιβάλ Proms (Αγγλία), Αθηνών, Αιγαίου και στο Φεστιβάλ Όπερας της Αρχαίας Κορίνθου. Έχει δώσει συναυλίες σε Μεξικό, Τουρκία, Ουγγαρία, Αυστρία, Γερμανία, Βέλγιο, Αγγλία, Ελβετία και Ολλανδία. Το ρεπερτόριο της καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εποχών και στυλ, από το μπαρόκ ως τη σύγχρονη μουσική. Συμμετείχε στις δισκογραφικές παραγωγές Απόλλων & Δάφνη του Χέντελ (Ορχήστρα Διεθνούς Φεστιβάλ Χέντελ, Β. Forck), Η Τέχνη της Μελαγχολίας (μουσική Γ. Ψυχογιού), CLAUDE DEBUSSY la musique à moi (Utopia Records/Μικρή Άρκτος), Μέρες Επιταφίου και Μύθοι του Αισώπου (Δ. Παπαδημητρίου).


ΝΙΚΟΛΙΑ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΔΟΥ

Γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 2009 στην Αθήνα.

Προερχόμενη από μουσική οικογένεια, ήταν θέμα χρόνου το πότε ένα μικρό βιολί θα κατέληγε στα χέρια της Νικολίας, όπως και έγινε σε ηλικία τεσσεράμισι ετών. Ξεκίνησε και εξακολουθεί τις σπουδές της στο ωδείο του Κολλεγίου Αθηνών (τάξη κ. Παναγιωτόπουλου). Έχει εμφανιστεί σε πολλές σημαντικές συναυλίες στο Κολλέγιο από την ηλικία των 8 ετών.

Από τον Απρίλιο του 2020 σπουδάζει παράλληλα με τον σολίστα και καθηγητή βιολιού Kirill Troussov.

Αναγνωρίζοντας το εξαιρετικό ταλέντο της, το Κολλέγιο Αθηνών τής απένειμε κατόπιν διαγωνισμού την πολύ σημαντική «Υποτροφία Ειδικού Ενδιαφέροντος» 

Έχει πολλές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς:

Έχει παίξει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και έχει εμφανιστεί επανειλημμένα στη Γαλλία στο Φεστιβάλ “Academie de Jeunes Solists”Mezin-Toulouse. Επίσης, στη Βόννη, στο "Beethoven House"  στο Σάλτζμπουργκ, "Solitär Mozarteum" και στο Amsterdam "kleine Zaal Concertgebouw "

Τον Μάιο 2022 έκανε το ντεμπούτο της στο Μέγαρο Αθηνών με την Ορχήστρα "Camerata junior "

Από τον Σεπτέμβριο του 2021 είναι το κονσερτίνο της συμφωνικής ορχήστρας του Κολλεγίου Αθηνών.

Παίζει σε βιολί τριών τετάρτων που είχε την ευγενή καλοσύνη να της δανείσει ο οίκος Geigenbau Eriks (Βιέννη).